Afscheid van Ameide

Liefde - vriendschapZondag is het zover: officieel afscheid nemen in en van Ameide en Tienhoven. Het voelt nu nog heel onwerkelijk en tegelijk is het spannender dan het voorbereiden van een “gewone” dienst. Een beetje alsof het er nu echt op aankomt wat ik ga zeggen. Onzin natuurlijk, want het komt er in elke dienst op aan en het gaat om het geheel van wat ik de afgelopen acht jaar en vijf maanden heb mogen en kunnen doen in en rond de Sionkerk.

Nu de PDF-bestanden met de ordes van dienst de deur uit zijn naar de huisdrukker, bedenk ik nog allerlei zaken die ik “ook” had kunnen doen in de twee afscheidsdiensten. Bijvoorbeeld een of twee toepasselijke liederen van Di Gojim laten horen. Maar het is goed zo: de eenvoud en het bekende moeten het doen. Bekende Bijbellezingen en liederen uit het (oude) Liedboek. Spannend genoeg, dacht ik zo.

Achter de schermen (voor mij tenminste) is de afscheidscommissie druk aan het werk. Ik ben erg benieuwd hoe zondag zal worden. De Schriftlezingen verklap ik al vast: Psalm 40:6-11, 2 Korintiërs 4:5-11 en 1 Johannes 4:7-21 (de laatste twee lezingen in respectievelijk de ochtend- en de middagdienst).

Een van de liederen van Di Gojim die me te binnen schoten was “De wijze mannen” van de CD Ergens:

Als je in de liefde gelooft,
raak je niet gauw uitgedoofd.
Als je kust met lieve lust,
raak je niet gauw uitgeblust.

Als je nog van dansen houdt,
word je jaren later oud.
Als je bier en wijn gedoogt,
raak je niet gauw uitgedroogd.

Als je om de mensen geeft,
weet je zeker dat je leeft.
Als je huilt en als je lacht,
is er iets teweeg gebracht.

Als je huilt en als je lacht,
is er iets teweeg gebracht.

Ons is veel in handen gegeven – laten we het, zoals de Heidelbergse Catechismus aanbeveelt, met vreugde en tot heil van onze naasten gebruiken!

Goede groet, Jominee

Advertenties

5 gedachten over “Afscheid van Ameide

  1. Had ik geweten dat je van Di Gojim houdt, hadden we er in Israël samen van kunnen genieten! Ik had twee CD’s van ze bij me. Eentje alleen Di Gojim, de andere samen met Bente Kahan.
    http://www.youtube.com/watch?v=b3KOOozeUFk Om als m’n hoofd vol was even te genieten van iets anders. Wens je hele goede afscheidsdiensten toe. Altijd moeilijk! Maar hopelijk heel gezegende diensten!

    • Hartelijk dank. Leuk dat we nog een passie delen! Ook het eerste nummer van Ergens is erg mooi: “Waar we morgen zullen zijn, dat weet God alleen”.
      Goede groet!

Geef je reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s