Ontspannen kennismaken

Bethelkerk LeerdamGisterochtend de dienst bijgewoond in de Bethelkerk in Leerdam. Heel toepasselijk een doopdienst. Nog nooit een baby met zoveel haar gezien! Als ik het goed heb, is dit jongste gemeentelid een ingezetene van “mijn” wijk. Een goede start dus als kennismaking, al zal ik me later meer van hem herinneren dan hij van mij.

Na de dienst en na het feliciteren van de doopouders, hadden de kerkgangers de gelegenheid om “op informele wijze” met ons gezin kennis te maken. Leuk was dat ik enerzijds al een paar “gezichten” kende en anderzijds ontdekte dat veel nog niet bekende gezichten een lijntje met Ameide of Schoonrewoerd hebben. En zo worden vreemden al snel bekenden. Dat vind ik een van de leuke kanten van het Protestantse Kerk-zijn, die in het van huis uit gereformeerde smaldeel helemaal sterk te vinden is. Ik ben benieuwd of dat binnen de lutherse stroom binnen de PKN, die nog weer kleiner is, ook zo sterk of sterker aanwezig is…

Om misverstanden te voorkomen: het is niet mijn bedoeling om eens even een dik uitroepteken achter het gereformeerde erfgoed te zetten. Het lijkt mij juist een grote uitdaging om de verschillende kerkelijke bronbeekjes vruchtbaar te maken in de ene stroom van Kerk aan de Linge. Want waar we naar toe gaan, is belangrijker dan waar we vandaan komen – al mogen we dankbaar zijn voor de weg die ons tot hiertoe heeft gebracht (Eben Haëzer, zoek dat maar ’s op!).

Het was in elk geval een zeer aangename kennismaking die smaakt naar meer… Met vrolijk gemoed ga ik dus intrede en bevestiging tegemoet!

Goede groet, Jominee

Advertenties

Een gedachte over “Ontspannen kennismaken

Geef je reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s