i love israel

Mijn ervaringen bij het Andries Radio Symoposium over de vraag: “Waarom zijn wij zo verdeeld over Israël?”

jominee

Andries Radio Symposium 26 nov 2013aGrappig dat ik Andries Knevel kon verbazen, gezien zijn reactie: “Jij schiet als het ware wat meer in vanuit de huidige politieke situatie. Want tot mijn verbazing zeg jij nu dat jij best wilt accepteren dat er nog een soort landbelofte is…”.Dat zei hij tenminste tijdens het Andries Radio Symposium over Israël, toen ik mijn kijk op ‘de zaak’ in het forum mocht uitleggen. 

View original post 634 woorden meer

Advertenties

2 gedachten over “i love israel

  1. Wat een schaamteloze, schijnheilige vertoning van die lui. Ik noem ze maar Godsdienstwaanzinnigen. Niets over de misdaden van Israel. Ze doen net of ze de bijbel nog zo goed kennen. Ze lezen alleen wat hun goed uitkomt. Ik ben niet zo bijbelvast, maar ik denk dat ik de bijbel nog beter ken. Als ik lees hoe vaak er staat dat Israel slecht is in de ogen van de Heer en dat hij Israel straft. Als ik Jeremia 13:9 lees, of Jeremia 22:3,Romeinen 10:12 om er maar een paar te noemen .

    • Hallo Corrie,

      Of het schijnheilig is, weet ik niet, het gaat in elk geval om tunnelvisie. Het is echt niet verkeerd om je in de Bijbel te verdiepen en in wat die over Israël zegt. Voor Israël geldt hetzelfde als voor iedereen: Gods liefde gaat naar hen uit. Maar dat kan nooit een argument zijn om maar zo je eigen gang te gaan. Dat is waar de teksten die jij aanhaalt het over hebben. Als je gelooft kun je niet zeggen: “God staat achter mij, dus kan ik doen wat ik wil.” Integendeel, je zult moeten zeggen: “Ik sta voor God en wil graag doen wat God wil.” En dat kan wel eens erg tegen je eigen wensen ingaan.

      Wat God wil, staat duidelijk geschreven, bijvoorbeeld in Micha 8:6 – Recht doen, trouw zijn en dicht bij Hem blijven. En natuurlijk ook in het Grote Gebod: God liefhebben boven alles en je naaste als jezelf. Als je daarbij begint en dat concreet toepast op de huidige situatie in Israël en de bezette Palestijnse gebieden, kun je bepaalde vormen van bijbeluitleg niet meer toepassen. En dat is volgens mij precies waar jij op doelt.

Geef je reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s