it giet oan !

PKN vlagHet startweekend is alweer achter de rug. Ons nieuw jaarthema “Wij zijn” (na het jaarthema van afgelopen seizoen “Ik ben”) werd door gezamenlijke activiteiten onder de aandacht gebracht: gisteren samen zingen in de Grote Kerk van Leerdam; samen schilderen, wandelen en fietsen; samen eten; en vanmorgen samen vieren onder leiding van drie voorgangers van de Protestantse Kerk in Leerdam: ds. Detlef Bohlken van de Evangelisch Lutherse Gemeente en ds. Ben Heijting en mijn weinigheid van Kerk aan de Linge. Het was een leuke ervaring om “een preek met drie heren” te houden.  

Ook is dit weekend ons spiksplinternieuwe Jaarboekje 2014-2015 gepresenteerd. Alles wat je over ons als Kerk aan de Linge moet weten, staat er in. Leuk om door te bladeren en handig om bij de hand te hebben. Ik moet nog twee extra exemplaren regelen, zodat ik én op mijn bureau, én in mijn aktentas, én in mijn auto altijd voorzien ben van de meest noodzakelijke informatie (adressen, telefoonnummers). Dat heb ik het afgelopen jaar erg gemist. Nu is aan dat gemis, dankzij de grote inzet van een actieve club mensen, een einde gekomen. Fijn!

Ik hoop dat de blijmoedigheid van het sprankelende startweekend blijft doorklinken in de activiteiten van het nieuwe kerkenwerkseizoen. We zongen vanmorgen twee “dansliederen” uit het nieuwe Liedboek: ‘Ik danste die morgen toen de schepping begon’ (NLB 839; Lord of the Dance) en ‘Dans mee met Vader, Zoon en Geest’ (NLB 706; Come, Join the Dance of Trinity). Als Heer van de Dans nodigt God ons uit om op zijn wijs in beweging te komen en lichtvoetig, geleid door zijn sterke arm de wereld in te dansen. Wil je het nog mooier hebben?

Dat feestgevoel, dat besef dat we feestgangers van de Heer mogen zijn, wens ik ons allemaal toe in het nieuwe seizoen. Tot gauw! It giet oan!

Goede groet,
Jominee

Advertenties

4 gedachten over “it giet oan !

  1. Het was een verrassende dienst, waar je blij vandaan kwam. Het eerste ‘danslied’ werd vorige week ook gezongen in de viering van 10 jaar PKN, dus voor mij al iets bekend… 😉

    • Ha, aole Grunneger! Vrees niet – maar het was zo’n leuke kreet voor onze “kerkentocht door het winterseizoen”. En je hoeft zelfs niet te kunnen schaatsen om mee te doen!

  2. Leuk dat het blogje na een flinke radiostilte toch goed gelezen wordt! Ik vind net twee extra jaarboekjes in m’n brievenbus. Dat is nog eens service! Hartelijk dank Ada!!!

Geef je reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s